Projektledare till VA-enheten i Ystads kommun

Publiceringsdatum: 2023-11-30

Är du intresserad av att jobba inom bygg och anläggning? Letar du efter en chans att arbeta som civilingenjör, väg- och vattenbyggnad på Ystad kommun? Nu är det möjligt. Ystad kommun söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst tills vidare. Kolla in deras jobbannons för mer information.

Denna tjänst finns tillgänglig i Ystad som är tjänsteorten. Ystad kommun söker för närvarande efter en person att anställa inom civilingenjör, väg- och vattenbyggnad-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Bli en del av teamet hos Ystad kommun som civilingenjör, väg- och vattenbyggnad genom att ansöka senast söndag den sjunde januari 2024.


Jobbannons

Ystads kommun har cirka 2900 engagerade medarbetare som bidrar och gör skillnad. Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare, företag, organisationer och besökare - nu och i framtiden.

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för kost och lokalvård, fastigheter och exploatering, stadsplanering och bygglov, park och grönytor, gator, avfall, vatten och avlopp. Här jobbar drygt 300 medarbetare för att tillsammans göra Ystad till en bra kommun att bo, verka och leva i

VA-enheten i Ystad kommun ansvarar för driften av vattenverk, reningsverk och rörnät samt planerar och genomför stora investeringar för att säkerställa dagens uppdrag och modernisera och utveckla våra vattentjänster för att möta framtidens behov.

Hur hade en dag utan vatten och avlopp varit? Troligtvis rätt så besvärlig. Vårt arbete är mycket viktigt för hela samhället och för framtida generationer, så kom och arbeta med vårt engagerade gäng för att tillsammans med oss skapa hållbara VA lösningar.

ARBETSUPPGIFTER

Projektledarrollen innebär att driva, leda och följa upp projekt inom VA-området tex ledningsnätet och pumpstationer. Du kommer att ansvara för investeringsprojekt i dess helhet från planering, utredning och upphandling till genomförande och avslut. Det innebär ett ansvar för budget, tidplan, kvalitet och arbetsmiljö.

VA-enheten genomför flertalet sanerings- och nyanläggningsarbeten inom den egna organisationen, vilket innebär att du kommer att samordna interna resurser. En del projekt sker med hjälp av externa aktörer, du ansvarar då för upphandling och uppföljning av konsulter och entreprenörer. Du har myndighet- och kundkontakten i projekten och du är vårt ansikte utåt mot olika aktörer.

Du kommer även att ansvara för att ta fram en långsiktig förnyelseplanering för ledningsnätet tillsammans med kollegor. Vid framtagande av detaljplaner och i exploateringsprojekt kommer du att vara tekniskt stöd i VA-frågor.

Du får med andra ord ett mycket omväxlande arbete som gör skillnad.

Låter det som ett spännande uppdrag för dig? Sök tjänsten idag!

KVALIFIKATIONER

Du som söker har flera års relevant yrkeserfarenhet av VA ledningsnät och god kompetens inom utredning och projektledning. Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör inom t ex bygg, VA, miljöteknik eller samhällsbyggnad och/eller flera års arbetslivserfarenhet som exempelvis projektledare, projektingenjör, projektör, VA-ingenjör, entreprenadingenjör eller motsvarande.

Du känner dig trygg i rollen som projektledare och är därmed ansvarstagande och arbetar strukturerat. Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla VA enheten som helhet. Du behöver en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa förtroende i din omgivning såväl med interna som externa parter.

För tjänsten krävs att du har god datorvana samt att du behärskar svenska språket i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Att ha goda kunskaper inom entreprenadjuridik ses som värdefullt för rollen och är därför meriterande.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en godkänd säkerhetsprövning krävs för anställning. Säkerhetsprövning kommer att ske i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är en 100 % tillsvidareanställning.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Erfarenhet krävs

ÖVRIGT

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnYstad kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001181
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeCivilingenjör, väg- och vattenbyggnad
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Ystad kommun söker en person till denna tjänst som civilingenjör, väg- och vattenbyggnad med placerings i Ystad. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, väg- och vattenbyggnad hos Ystad kommun skickar du in din ansökan senast 2024-01-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Driftingenjör - Process till VA-enheten

Kraftsam Rekrytering & Bemanning AB söker en person till tjänsten som väg- och vattenbyggnadsingenjör i Partille.

2024-02-19

Mer info

Projektledare till Teknikavdelningen

Västerviks Bostads AB söker en person till tjänsten som byggnadsingenjör i Västervik.

2024-02-19

Mer info

Vi söker en senior projektledare till OneCo i Kungens Kurva

OneCo Networks AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Huddinge.

2024-02-21

Mer info