Projektledare ombyggnad till Tyresö Bostäder

Publiceringsdatum: 2022-11-23

Tyresö Bostäder söker nu en projektledare med god erfarenhet av att driva bostadsprojekt inom ombyggnad. Vi söker dig som är en god lagspelare, affärsmässig, prestigelös och trygg med en strategisk förmåga. Du har ett fokus på hur du tillsammans med dina kollegor kan skapa värde och kvalitet, både för hyresgästerna och utvecklingen av det gemensamma fastighetsbeståndet.

Tyresö Bostäder är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar nära 3 400 hyresrätter och lokaler. Vi är en del av Sveriges Allmännytta och erbjuder ett varierat boende – ungdomslägenheter, familjeboenden, seniorlägenheter och trygghetsboenden samt lokaler för det lokala närings- och föreningslivet. Våra fastigheter ska erbjuda bostäder för många år framåt, därför förvaltar och underhåller vi våra byggnader och mark långsiktigt, med människor och miljö i åtanke. Vi arbetar för ett tryggt, trivsamt och inkluderande samhälle och vill bidra till en ökad biologisk mångfald. Vi verkar aktivt för att bli mer energieffektiva och minska vår klimatpåverkan.

Om rollen som projektledare

Som projektledare ombyggnad är du med och driver våra ombyggnads- och underhållsprojekt såsom omläggning av tak, fasadrenovering och stambyte. I rollen har du ett helhetsansvar från projektidé, projektering och genomförande till överlämning av underhålls- och ombyggnadsprojekt. Du samarbetar tätt med våra förvaltare och med hyresgäster, entreprenörer, konsulter, kommun och myndigheter.

I ditt ansvar ingår

Du är ansvarig projektledare och ekonomiskt ansvarig för byggprojektet från start till färdigställande. Du ansvarar för att genomförande av projektet sker. Tillsammans med inköpsavdelningen genomför du förfrågan och upphandling av entreprenader. Du ansvarar också för att lämplig organisation tas fram i respektive projekt. Du ser till att upprätta och behålla relationer med entreprenörer, kommuner och andra intressenter samt ansvarar för rapportering av projektstatus och måluppfyllelse. Du deltar i utveckling av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av enhetens projekt. Du arbeta tillsammans med kommunikation för att på enkelt och tydligt sätt kommunicera i projektet till berörda parter (som hyresgäster, lokalhyresgäster och andra intressenter). Du genomför en tydlig överlämning till förvaltningen efter färdigt och slutfört projekt.

Bakgrund/krav

Vi söker dig med akademisk examen inom bygg/fastighet alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Det är meriterande om du har civilingenjörsutbildning.

Vi tror att du har minst fem års erfarenhet av projektledning med fokus på ombyggnation av bostäder. Du har goda kunskaper i bygglagstiftning, entreprenadjuridik och branschregler. Vi ser också att du har erfarenhet av projektering och produktion inom husbyggnadsområdet samt kunskaper om LOU och material- och entreprenadupphandling. Tidigare erfarenhet från offentliga verksamheter är meriterande. Du har erfarenhet av ansvar för ekonomi och ekonomisk rapportering och är van att leda flera projekt samtidigt. Du uttrycker dig väl i svenska i både skrift och tal. Vi tror också att du som oss har ett genuint intresse för utveckling av bostäder och goda livsmiljöer. Körkort (lägst behörighet B) är ett krav.

Om Tyresö Bostäder och våra värderingar

Tyresö Bostäder är en verksamhet för alla som vill bidra till samhället genom vårt allmännyttiga uppdrag och vår organisation speglar det samhälle vi verkar i. Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats där vi värdesätter jämställdhet, inkluderande och mångfald. Hos oss finns möjligheten att påverka, bidra och utvecklas i sin roll. Vi erbjuder schyssta villkor, en bra arbetsmiljö och möjlighet till balans i livet. Vi värdesätter dialog, lyhördhet och ett gott samarbete. Tillsammans skapar vi en kultur och verksamhet där vi trivs och känner oss välkomna.

Som medarbetare följer du bolagets policys och delar våra värderingar:

  • Dialog – vi lyssnar och återkopplar.
  • Engagemang – vi är närvarande och intresserade av vårt uppdrag.
  • Långsiktighet – vi verkar för en hållbar framtid i allt vi gör.
  • Tillgänglighet – vi finns när och där vi behövs.
  • Affärsmässighet – vi skapar nytta för pengarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Bertil Ekvall, Förvaltningschef, på telefon 08-682 61 93. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Marina Brunsärn, HR-chef, på telefon 08-682 61 32. Fackliga företrädare, Ann-Sofie Persson, Vision, nås på telefon 08-682 61 61 och Rolf Sundell, Fastighetsanställdas förbund, på telefon 08-682 61 08.

Varmt välkommen till oss på Tyresö Bostäder! Mer information om oss och vår verksamhet hittar du på vår hemsida

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTyresö Bostäder AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5564828787
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Tyresö Bostäder AB söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Tyresö. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Tyresö Bostäder AB skickar du in din ansökan senast 2022-12-12.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Senior projektledare ombyggnad/nyproduktion till Tyresö Bostäder

Tyresö Bostäder AB söker en person till tjänsten som projekteringsingenjör, bygg och anläggning i Tyresö.

2022-11-23

Mer info

Byggprojektledare till AF Bostäder Lund

Insikta AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Lund.

2022-11-15

Mer info

Projektledare inom montage till Bergvik Sweden

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Hudiksvall.

2022-11-21

Mer info