Projektledare Infrastruktur till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Vill du arbeta inom bygg och anläggning-branschen? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Mjölby kommun genom att arbeta som projektledare, bygg och anläggning. Vill du arbeta heltid hos Mjölby kommun? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst tills vidare.

Mjölby är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Mjölby kommun söker för närvarande efter en person att anställa inom projektledare, bygg och anläggning-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Här är chansen att bli en del av Mjölby kommun och jobba som projektledare, bygg och anläggning! Ansök senast måndag den elfte december 2023.


Jobbannons

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Samhällsbyggnadsförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att planera, bygga och förvalta gator, parker, fastigheter. Levererar vatten, rena avlopp och avfallshantering. Producerar och levererar måltider och utför lokalvård, även byggnadskontor och räddningstjänst ingår. Förvaltningen har även en administrativ avdelning. Totalt består förvaltningen av cirka 300 medarbetare.

Du kommer att tillhöra gatu-/ parkavdelningen inom Samhällsbyggnadsförvaltningen. Du är direkt underställd gatu-/ parkchef och ingår i stadshusgruppen som består av en stadsträdgårdsmästare, landskapsingenjörer, landskapsarkitekt, gatuingenjörer, trafikplanerare samt projektledare. Vi planerar för nya lekparker, grönområden och ombyggnationer av gator samt gång- och cykelvägar. Vi utför både mindre och större anläggnings- och VA-arbeten i egen regi. Tillsammans utför även avdelningens cirka 60 medarbetare drift och underhåll av gator, gång- och cykelvägar, parker, grönområden och andra allmänna platser, utöver det har vi även en verkstad- och förrådsenhet.

I rollen som projektledare infrastruktur i Mjölby väntar en spännande utmaning i en expansiv kommun. Detta visar sig i att inom den närmaste perioden planerar Mjölby kommun för nya bostäder, skolor och centrumutveckling. Till detta kommer investeringsprojekt inom kommunal infrastruktur.

Är du en driven, kommunikativ och strukturerad projektledare som vill vara med och skapa framtidens samhälle?

ARBETSUPPGIFTER

Som projektledare arbetar du med våra infrastrukturprojekt tillsammans med avdelningarna mark- och exploatering, gata/park samt VA/Avfall. Rollen som projektledare innebär att du är delaktig i framtagandet av detaljplaner för planering av tex. nya bostads- eller verksamhetsområden. Du har även ansvar för avdelningens egna infrastrukturprojekt i form av ny-och ombyggnationer av gata eller gång- och cykelvägar .

Ditt ansvar är att leda projektprocessen från projekterings- och genomförandefasen till slutbesiktning och överlämnandet till driftsorganisation.

I din roll ingår det bland annat att ha ansvar för projektstyrning, projekteringsledning, förfrågningsunderlag, tillståndshantering, upphandling, genomförande, byggledning, kvalitet och miljö, uppföljning, projektavslut och överlämnande. Du ansvarar för projektens avtal, projektbudget och prognosarbete, tidplaner och resultat. Samverkan med berörda myndigheter och kommunens invånare är också en viktig del i rollen som projektledare.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har byggteknisk högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Din utbildning får gärna vara inriktad gentemot väg- och vattenbyggnad eller trafik.

Du har goda kunskaper inom AMA, AB04/ABT06/ABK09, PBL samt LOU/LUF och har arbetslivserfarenhet som projektledare. Erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation är meriterande. Du har god datavana i Officepaketet och

B-körkort är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt bygger och upprätthåller goda relationer. Du är strukturerad samt organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är van att sammanställa och analysera material samt rapportera i skriftligt format. Du förutser problem och skapar alternativa planer om det inte blev som det var tänkt eller om förutsättningarna förändras. I utmanande situationer agerar du konsekvent med bevarat lugn och ett positivt förhållningsätt. Du har förmågan att samarbeta med arbetskamrater och de olika aktörer som ingår i projekten, där du sätter klara mål och driver arbetet framåt. Du är trygg i ditt ledarskap där beslutsfattande och framdrift av projekten är en central aspekt. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag i en kommun som bygger för framtiden. Här finns en arbetsmiljö där du får möjlighet att utveckla dig själv i din profession. Som ny medarbetare är du en del av både vårt gemensamma och individuella introduktionsprogram. Mjölby kommun har interna utvecklingsprogram såsom Medarbetarakademin samt utbildningsprogrammet Framtida chef.

ÖVRIGT

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMjölby kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000480
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Mjölby kommun söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Mjölby. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Mjölby kommun skickar du in din ansökan senast 2023-12-11.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb