Projektledare

Publiceringsdatum: 2022-09-23

Projektenheten utreder, projekterar och bygger större delen av kommunens infrastruktur, va-anläggningar och verksamhetslokaler. Projekt som vägar, gång- och cykelvägar, vatten- och spillvattenledningar, dagvattenanläggningar, skolor, förskolor, äldreboende mm byggs av Projektenheten. Vår vision är att möjliggöra för kommuninvånarna att göra hållbara val när det gäller miljö genom att bygga miljömässigt bra infrastruktur och verksamhetslokaler.

Projektenheten består idag av 16 medarbetare som arbetar med verksamhetslokaler, trafik/väg samt VA. Vi är en enhet som arbetar inom verksamhetsområde samhällsplanering och inom ramen för verksamhetsområdet har vi omfattande samverkan med planenhet samt mark och exploateringsenheten. Att arbeta på projektenheten innebär att man alltid arbetar med ett förvaltningsövergripande synsätt där varje projekt existerar och harmonierar inom en helhet.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer arbeta på Projektenheten vid Lerums kommun med investeringsprojekt av olika karaktär. I vissa fall handlar det om att väcka liv i redan påbörjade projekt och i andra fall starta upp från början med projektbeställning utreda, planera, leda och verkställa.

I din roll kommer du att ha mycket kontakt med kommunens olika verksamheter, t ex mark- och exploatering, VA-enheten, Sektor lärande, för att nämna några.

Som projektledare kommer du att leda och investeringsprojekt, olika delprojekt, arbetsgrupper, göra upphandlingar och avropa olika konsulttjänster utifrån behov och dialog med sektorns olika strategiska funktioner. I din roll kommer du att svara mot styrgrupper inom vår portföljstyrda investeringsverksamhet. Som projektledare har du ansvar för investeringsekonomin i ditt projekt.

KVALIFIKATIONER

Du är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot bygg- och anläggning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan styrka dina arbetsmässiga erfarenheter inom projektledning. Du har goda kunskaper om entreprenadjuridik, BAS P/U och liknande regelverk. Du kan hantera såväl praktisk som teoretisk personal i olika situationer.

Ett självgående och strukturerat arbetssätt är något som premieras liksom att du är nyfiken och lösningsorienterad. Det är viktigt att du kan uttrycka dig bra så väl muntligt som skriftligt på svenska. Vi har högt i tak inom Samhällsbyggnad och arbetar i team och hjälper varandra.

Du har arbetat som projektledare under minst 5 år med projektledning inom anläggning- och/eller bygg. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Du är placerad i kommunhuset i Lerums centrum som ligger nära kollektivtrafik. B-körkort är ett krav, tillgång till poolbilar finns.

Lönesättningen är individuell. Tillträde sker snarast, efter överenskommelse.

ÖVRIGT

Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLerums kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001447
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Lerums kommun söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Lerum. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Lerums kommun skickar du in din ansökan senast 2022-10-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Projektledare till Arlanda

Bemannia Kontor AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Stockholm.

2022-10-06

Mer info

Arbetsledare/projektledare Golvfirma

Nordic Woodfloors AB söker en person till tjänsten som arbetsledare, golv i Göteborg.

2022-10-06

Mer info

Martinsons Byggsystem söker Projektledare till Stockholm

Experis AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Stockholm.

2022-10-06

Mer info