Byggledare med inriktning betong eller kraftledning

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Vill du arbeta inom bygg och anläggning-branschen? Vill du ta steget att arbeta som byggledare hos Svenska Kraftnät? Nu har du möjligheten. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Svenska Kraftnät under tills vidare. De letar just nu efter nya medarbetare.

Göteborg är platsen där denna position är ledig. Svenska Kraftnät har just nu ett ledigt jobb som byggledare. Bli en del av Svenska Kraftnät genom att ansöka till jobbet som byggledare senast måndag den artonnde december 2023.


Jobbannons

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Byggledare med inriktning betong och/eller kraftledning erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som byggledare blir du en del av enheten Byggledning och byggkontroll. Enheten växer och vi ansvarar för byggkontrollfunktionen vid om- och nybyggnation av luftledningar i hela Sverige och vi ser gärna sökanden från de norra eller södra delarna av vårt avlånga land!

Våra kontroller är uppdelade i två olika kompetensområden; transmission samt mark/fundament. Primärt arbetar vi med att kontrollera entreprenörens arbete på byggarbetsplatsen och säkerställer att luftledningar byggs enligt våra rådande riktlinjer samt utifrån avtalat kontrakt. Arbetet utförs främst ute i fält och på projektens platskontor men även på Svenska kraftnäts kontor i Sundbyberg, Göteborg eller Luleå.

Du tar ansvar för luftledningsprojekten när projekterings- och planeringsfasen närmar sig sitt slut och projekten går in i byggfas. Du involveras i säkerställandet av att byggprojektet kan genomföras så smidigt som möjligt i samband med projekteringens slutfas. Du arbetar granskande med tekniska handlingar i upphandlingsdokumenten innan de skickas ut och efter avtalat kontrakt med entreprenör granskar du upprättade arbetsberedningar. Vidare under entreprenaden granskar du även annan typ av teknisk dokumentation som entreprenör levererar.

Under entreprenaden är du Svenska kraftnäts representant i fält där du säkerställer att arbetet utförs enligt uppsatta kontraktshandlingar. Detta görs bland annat genom granskning och uppföljning av entreprenörens egenkontroller. Du ansvarar för teknikmöten och vidare bistår du projektledaren vid ÄTA-hantering och du biträder även densamme vid byggmöten. Tjänsten innefattar utförande av byggkontroller i fält samt koordinerande av byggkontrollsorganisationen i större projekt.

I rollen får du mycket goda förutsättningar för personlig utveckling och arbete med stor frihet under ansvar. Enheten består av cirka 25 medarbetare (9 anställda och resten konsulter) där några är landets mest erfarna inom byggledning av kraftledningar. Du erbjuds stora möjligheter att utvecklas på enheten och tillsammans med dina medarbetare säkerställa att Sverige fortsatt lyser, såväl idag som imorgon.

Om dig

I rollen kommer du att ha många kontaktytor, såväl interna och externa och därför söker vi dig som är kommunikativ och samarbetar bra tillsammans med andra. Du bidrar till nytänkande och kommer med idéer kring hur arbetet kan utföras. Vår bästa kandidat inser vikten av att vara noggrann och kvalitetsmedveten och du lägger stor vikt vid att leva upp till rätt kvalitet.

I rollen kommer du bland annat hålla i möten och därför vill vi att besitter förmågan att tala klart, engagerat och entusiasmerande i såväl små som större grupper. Vidare söker vi dig som är van vid att arbeta självständigt och som har modet att agera efter egen övertygelse.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har examen som högskoleingenjör inom bygg, elkraft, väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller annan utbildning som bedöms likvärdig.  Alternativt har motsvarande kompetens förvärvats genom arbetslivserfarenhet eller på annat sätt som vi bedömer likvärdig.

Vidare har du:

 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom ett eller båda av följande områden (alternativt annat område som myndigheten bedömer likvärdig):
 • Transmission, byggledning/byggkontroll eller byggnation av luftledningar 130 kV eller högre
 • Fundament, byggledning/byggkontroll eller byggnation av betongfundament- och markarbeten
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbete med AB 04, ABT 06 och/eller AMA
 • Platsgjutning betong klass 1
 • Genomfört kurser eller utbildats i SS-EN 1090-2, ISO SS-EN 5817, TR-stål/K, eller annat som vi bedömer likvärdigt
 • God vana av byggledning/byggkontroll eller byggnation av luftledningar (transmission) på 220 kV eller högre
 • Erfarenhet inom optoteknik, mätning och skarvning

Bra att veta

 • Tjänsten riktar sig främst till sökande från norra eller södra/västra Sverige och placeringsort kan då bli Göteborg, Sundsvall, Luleå eller Sollefteå. Hemstationering kan komma att bli aktuellt beroende på din bostadsort, denna bedömning görs i samråd med din närmaste chef
 • Möjlighet till distansarbete finns upp till 50% #LI-hybrid
 • Sista ansökningsdag 18 december 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, 073-0250447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se. Det går också bra att ringa eller maila Tf enhetschef Ola Holgersson på 010-475 8306, ola.holgersson@svk.se.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.

För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSvenska Kraftnät
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004284
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeByggledare
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Svenska Kraftnät söker en person till denna tjänst som byggledare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som byggledare hos Svenska Kraftnät skickar du in din ansökan senast 2023-12-18.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb