Planeringsingenjör/byggledare

Publiceringsdatum: 2022-01-14

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna Fastighet, Gata, park och trafik, Serviceutveckling, Plan och exploatering, Måltidsservice, Vatten och avlopp samt Stab. På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

Vatten och avloppsavdelningen har 45 medarbetare. Vi ska leverera tjänster inom VA, som till exempel dricksvatten och omhändertagande av avloppsvatten. Vi ansvarar också för kommunens ledningsnät och avlopps- och vattenverk. Enköpings kommun växer kraftigt och vi står inför stora utmaningar och satsningar inom VA-området.

ARBETSUPPGIFTER

Som planeringsingenjör/ byggledare mot ledningsnät kommer du att arbeta nära driftchefen och arbetsledaren i arbetet med drift, underhåll och reinvesteringar i ledningsnätet. Ditt fokus kommer vara på att planera arbetet på kort och lång sikt. I detta ingår bland annat:

 • Planera, utveckla och leda drift och underhållsarbete på ledningsnätet som i första hand utföres av intern personal
 • Utveckla och dokumentera rutiner i det dagliga arbetet.
 • Stödja arbetsledning och personal vid reinvest/nyanläggning och underhåll av ledningsnätet både internt och externt. Detta stöd innefattar även exempelvis tillståndsansökningar, underlag vid upphandlingar, arbetsmiljöplaner och sköta kontakt med kunder i försäkringsärenden

Dina närmsta kollegor kommer vara driftchefen och arbetsledaren och du ingår i en grupp på nio personer som utför drift och underhållsarbeten så att VA kunderna ska kunna nyttja VA tjänsterna fullt ut.

Enköpings kommun expanderar och då även VA näten och enheten arbetar för att VA ledningssystemet ska vara hållbart idag och i framtiden. Hos oss får du tid till att göra ett bra jobb med en god kvalitet. Organisationen satsar på grupputveckling och vidareutveckling av våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER

För att trivas i denna tjänst är det viktigt att du trivs med att vara stöd till såväl ledningen på enheten/avdelningen som medarbetarna som arbetar med driften av ledningsnätet. Du kommer vara en viktig del av den dagliga och den årsplanerade verksamheten. I rollen ingår även att arbeta med verksamhetsutvecklingen för driftenheten. Du trivs i en roll där du får möjlighet att förändra och förbättra planering, arbetssätt och rutiner.

För den här tjänsten är det nödvändigt med:

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område (till exempel inom anläggning, VA, bygg eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
 • Körkort för personbil (B)
 • Goda kunskaper i svenska (flytande i tal och skrift).

Det är meriterande för tjänsten om du:

 • Har erfarenhet av anläggning eller arbete i VA-branschen
 • Har erfarenhet av arbetsledning
 • Har erfarenhet av att arbeta i VABAS eller andra GIS
 • Tidigare arbetat med verksamhetsutveckling
 • Tidigare arbetat inom kommunal verksamhet eller på kommunala uppdrag.
 • Erfarenhet av att planera och strukturera projekt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Rollen ger dig utrymme att driva dina egna idéer inom VA-området. Du brinner för samhällsfrågor och hållbara lösningar.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och vår rekryteringsprocess innehåller därför en säkerhetsprövning.

Erfarenhet krävs.

För att lyckas i rollen bör du ha en kommunikativ förmåga och ett utåtriktat sätt att arbeta. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderar att du är strukturerad, har stark drivkraft och kan ta egna beslut i arbetet. Därför behöver du ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp, med hög servicekänsla och större perspektiv.

Är du en självgående person och tar ansvar för dina uppgifter? Är du strukturerad och driver ditt arbete självständigt? Det är egenskaper vi söker hos våran nya medarbetare.

Vi söker dig som samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser samarbetssvårigheter eller konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har stort driv och är energisk.

Vi ser dig som har en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du är lojal med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policys och riktlinjer. När du behöver ta upp kritik så gör du det med dem det berör och väljer ditt sammanhang.

Du är flexibel och anpassar dig efter omständigheterna som sker. Ser möjligheter i förändringar och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt utifrån vad situationen kräver.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ÖVRIGT

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnEnköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000282
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeByggledare
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Enköpings kommun söker en person till denna tjänst som byggledare med placerings i Enköping. Om det låter intressant att arbeta som byggledare hos Enköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-02-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Isoleringsmontör

Megaisol AB söker två personer till tjänsten som vvs-isolerare i Stockholm.

2021-10-14

Mer info

Ställningsmontör

Istra Bygg AB söker fyra personer till tjänsten som ställningsbyggare i Tyresö.

2021-10-12

Mer info

Gjerdemontører

Ht Gjerde Finnmark As söker fyra personer till tjänsten som stängselmontör i ospecificerad arbetsort.

2021-10-19

Mer info